1. mai feires som 1. mai i de fleste land rundt om i verden

Constitution Day (Norway) - Wikipedia
  1. mai feires som 1. mai i de fleste land rundt om i verden. I Storbritannia og Irland er ikke høytiden fast 1. mai, men i stedet den første mandagen i mai.

I det 20. århundre mottok høytiden den offisielle tilslutningen til Sovjetunionen, og den feires også som dagen for den internasjonale solidariteten for arbeidere, spesielt i noen kommuniststater. Feiringer i kommunistiske land under den kalde krigen, besto ofte av store militærparader med det siste våpenet som ble utstilt, samt show av vanlige folk til støtte for regjeringen.

Merkelig (gitt opprinnelsen til 1. mai-datoen), feirer USA Labor Day den første mandagen i september (1. mai er Loyalty Day, en lovlig, men ikke allment anerkjent høytid i USA). Det er noen antydninger om at årsaken til dette var å unngå feiringen av opptøyer som hadde skjedd i 1886. Vedtakelsen av 1. mai av kommunister og sosialister som deres primære høytid har vært som en annen grunn til den offisielle motstanden mot 1. mai feiringer i Amerika.

Canada, Australia, New Zealand og Nederland feirer også Labor Day på forskjellige datoer; skjønt det har å gjøre med hvordan ferien oppsto i disse landene.

  1. mai har lenge vært et fokuspunkt for demonstrasjoner fra forskjellige kommunistiske, sosialistiske og anarkistiske grupper.
1. mai feires som 1. mai i de fleste land rundt om i verden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top